Archief

Alpacafokker stapt naar Raad van State

Fokker Theo Enthoven is het niet eens met de uitspraak van de bestuursrechter, dat zijn alpaca's niet terug mogen naar het perceel aan de Wateringseweg in Poeldijk. Hij gaat daarom in hoger beroep bij de Raad van State. Dat laat hij desgevraagd weten aan WOS Media.

De dieren staan momenteel op een stuk grond aan de Madeweg in Monster, maar Enthoven wil graag terug naar Poeldijk. Hij moest daar van de gemeente weg, omdat de grond bestemd is voor glastuinbouw. Enthoven spande daarom een rechtszaak aan.

De Monsternaar had als argument, dat langs de Wippolderlaan ook glastuinbouwgrond wordt gebruikt voor andere activiteiten. Daar zullen zonnepanelen worden geplaatst. Dit mag volgens de Crisis- en Herstelwet uit 2014. Die vergelijking gaat volgens de rechter echter niet op, omdat de zonnepanelen een maatschappelijk belang vormen.

Enthoven gaat nu aanvoeren dat ook zijn alpaca's van maatschappelijk belang zijn. In het verleden kwamen onder meer al diverse scholen en gehandicaptenorganisaties langs en dat is in de toekomst ook de bedoeling.

Categorieen:
Monster Poeldijk Algemeen