Zaalhandbal dames: knappe winst Westlandia

De reserves van Virto/Quintus hebben het sportjaar afgesloten als nummer twee van de ranglijst. In sporthal 't Hoge Vonder in Deurningen won de Heulse ploeg van ACMAA/DSVD. Koploper Borhave en de Heulse ploeg hebben nu evenveel punten, echter Borhave heeft nog een wedstrijd te goed. De thuisploeg nam in de eerste helft nog wel brutaal een 8-3 voorsprong, maar Quintus herstelde zich en won uiteindelijk weer makkelijk met 33-25.

WPK/Westlandia heeft het jaar afgesloten als gedeeld nummer twee van de ranglijst. In sporthal De Pijl behaalde de thuisploeg een mooie overwinning op nummer twee Benefit/BFC. Door de 30-28 overwinning deelt Westlandia plaats twee met BFC. Beide ploegen hebben vier punten achterstand op koploper Gemini.

Bij Westlandia stond de dekking goed en aanvallend was de scherpte aanwezig. De Naaldwijkse ploeg leidde halverwege de wedstrijd met 16-12. Na de pauze begon Westlandia goed, maar langzamerhand werd de concentratie minder. BFC profiteerde hiervan. In de laatste tien minuten kon het duel naar beide kanten vallen. De thuisploeg liep zelfs uit naar twee treffers voorsprong, maar BFC kwam toch weer langszij. De laatste vier minuten gingen in met een 28-28 tussenstand. Westlandia profiteerde in de slotfase tweemaal van een overtal en trok de overwinning met de laatste twee treffers van de wedstrijd naar zich toe: 30-28.

Bij Verburch waren de druiven zuur. De Poeldijkse ploeg trof in MIC (Marsna Iason Combinatie) een ploeg die niet wilde handballen, maar uiteindelijk wel de overwinning naar zich toetrok. MIC speelde tergend langzaam en kon eindeloos aanvallen, dit tot ongenoegen van Verburch. De Poeldijkse ploeg speelde zelf een redelijk goede wedstrijd. Halverwege de wedstrijd was de stand 14-12 in het voordeel van Verburch. Na de pauze keerden de kansen voor Verburch. In sporthal Marsana won MIC met 29-28. Verburch sluit samen met Dongen het jaar af als gedeeld nummer tien.