Archief

Wonen Wateringen stelt ambities bij

Woningcorporatie Wonen Wateringen gaat haar ambities voor de komende jaren bijstellen. Er komt meer focus op de eigenlijke kerntaak: het huisvesten van mensen die niet op de vrije woningmarkt terecht kunnen. Bovendien zullen er taken worden afgestoten en in plaats daarvan meer worden samengewerkt met partners.

Die boodschap had directeur André van den Berg op de jaarlijke bijeenkomst met stakeholders van de corporatie. Volgens hem is het maken van keuzes noodzakelijk. Hij wees er op dat de corporatie over 2014 en 2015 bij elkaar bijna drie miljoen euro aan verhuurdersheffing moet betalen. Bovendoen wordt de handelingsvrijheid van corporaties door de nieuwe Woningwet ingeperkt. "De politieke regelreflex smoort het ondernemen. Maar blijven klagen schiet niet op."

De optie om samen te gaan met een andere corporatie is nooit serieus aan de orde geweest: het financieel gezonde Wonen Wateringen hecht grote waarde aan haar zelfstandigheid, aldus Van den Berg. Wel gaat de corporatie meer met partners samenwerken. Zo neemt met ingang van 2016 het plaatselijke aannemingsbedrijf Vehoec Aannemers de uitvoering van het dagelijks onderhoud over.

Wonen Wateringen nam tijdens de bijeenkomst afscheid van Jan Kleyberg als voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij wordt opgevolgd door Jenny Brocke.

Categorieen:
Wateringen Algemeen