Archief

College praat met rommelmarkt Dorpshoeve over zondagsrust

Het college van burgemeester en wethouder gaat in gesprek met het bestuur van de rommelmarkt in de Dorpshoeve in Schipluiden, om te praten over de afspraken die enkele jaren geleden zijn gemaakt met betrekking tot de zondagsrust. Volgens CDA-raadslid Annie Schouten houdt de organisatie zich daar niet meer aan.

Schouten beklaagde zich over het feit dat de standhouders van de rommelmarkt eind november al voor 10.00 uur, in plaats van de afgesproken 11.00 uur, aan het uitladen waren. Bovendien zouden alle auto's stoep en straat hebben geblokkeerd, dit ten koste van de kerkgangers. De organisatie liet echter weten zich niet in die problematiek te herkennen en dat er formeel niet is geregeld vanaf hoe laat er mag worden uitgeladen.

Volgens het college kent een rommelmarkt geen formele begin- en eindtijden, omdat dat zo niet in de Algemene Plaatselijke Verordening is geregeld. Een rommelmarkt moet alleen worden gemeld. "Wel zullen wij het bestuur van De Dorpshoeve laten uitnodigen voor een ambtelijk gesprek, waarin wij haar zullen herinneren aan de gedane toezeggingen over tijden en haar aandacht voor de zondagsrust en het parkeergedrag."

Mochten de toezeggingen niet worden nageleefd, kan de burgemeester de rommelmarkt verbieden. Het college verwacht echter niet dat het zo ver moet komen. De politie wordt gevraagd bij een volgende rommelmarkt handhavend op te treden als mensen zich niet houden aan de parkeerafspraken.

Categorieen:
Politiek