Archief

'Geluidsoverlast A4 valt mee aan kant Midden-Delfland'

De overlast van de verlengde A4 tussen Delft en Schiedam lijkt vooralsnog mee te vallen aan de kant van Midden-Delfland. Dat is vooral te danken aan de verdieping van de weg. Vanuit de Schiedamse zijn er overigens wel al signalen van geluidshinder. Daar bereidt de partij Progressief Schiedam raadsvragen voor.

"Ik woon een paar honderd meter van de weg af en ik hoor helemaal niets", laat een omwonende weten aan Omroep West. Hij zegt dat het nog wel afwachten is hoeveel geluid er komt als er ook vrachtwagens gaan rijden. Ook een andere omwonende is tevreden: "Alleen als de wind verkeerd staat hoor ik de auto's, maar anders heb ik geen last."

De verdieping heeft niet alleen als voordeel dat er minder geluid te horen is. Het betekent ook dat de weg vrijwel niet te zien is vanuit de weilanden van het Midden-Delfland. Die oplossing roept tevreden reacties op. "Ze hebben het keurig ingepast zo", aldus een passerende fietser. "Op deze manier is het goed voor de economie én het milieu."

De weg is vrijdagavond na de spits opengegaan tussen Schiedam en Delft. Maandagmorgen vroeg gaat het andere weggedeelte open.