Archief

Raad unaniem in steun voor Koningshof

Het Maassluise theater Koningshof krijgt een extra voorschot van 84.000 euro om te voorkomen dat er betalingsproblemen gaan ontstaan. De gemeenteraad heeft dat door B en W voorgestelde bedrag donderdagavond tijdens een extra raadsvergadering met algemene stemmen beschikbaar gesteld.

Over de gehele linie werd onvrede uitgesproken over het feit, dat die 84.000 euro bovenop het bedrag van 50.000 euro komt dat in november al door het college van B en W is verstrekt. Wethouder Van der Houwen werd gevraagd of hij niet alerter had kunnen zijn. Van der Houwen wees er op, dat hij bij zijn collega's in het college eerst moest aankomen met gedetailleerde cijfers over de tekorten.

De gemeenteraad verlangt verder, in een unaniem aangenomen motie, dat er snel duidelijk inzicht komt in de prestatie-afspraken en wil zo vroeg mogelijk in het nieuwe jaar praten over een beleidsvisie voor Koningshof. Dat werd toegezegd door de wethouder.

Er werd overigens alom waardering uitgesproken over de getoonde inzet van het bestuur en de medewerkers van Koningshof. Het nieuwe bestuur is in mei dit jaar aangetreden en werd met tal van financiƫle lijken in de kast geconfronteerd. Bovendien moesten deze vrijwilligers tevens de bedrijfsleiding voor hun rekening nemen. De genomen maatregelen konden over het algemeen op instemming van de raad rekenen.

Categorieen:
Algemeen