Archief

Politie ramt verkeerde voordeur in

De politie heeft maandag bij de grote hennep-oprolactie een verkeerde voordeur ingeramd. De politie had een bezoek gebracht aan een huis aan de Muskaat in De Lier, omdat er een wietplantage zou staan. Dat bleek niet te kloppen. Het huis lag vol glas en op de tafel lag een excuusbriefje.

"Geachte heer/mevrouw, op maandag 14 december zijn wij in uw woning geweest in verband met een mogelijk hebben van een hennepkwekerij. Deze is echter niet aangetroffen. Voor vragen kunt u zich wenden tot de districtsrecherche Delft", staat te lezen op het briefje.

In het huis van de familie Kerkhof was het een ravage. "Ze hebben de voordeur geprobeerd in te beuken, maar dat is niet gelukt", vertelt Susan Kerkhof. Ze hebben daarbij het slot vernield, de posten vernield en ook de kabels van de beveiligingscamera doorgeknipt. "Ze wilden denk ik niet op beeld."

De politie zegt de fout te betreuren. Ze belooft de schade van bijna 8.000 euro te vergoeden. Bij justitie was een anonieme tip binnengekomen, waarna besloten werd tot de inval.

Op zes adressen in Westland werden maandag invallen gedaan bij mogelijke hennepkwekerijen. Op twee locaties was het ook daadwerkelijk raak. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen