Archief

Nog maar twee Oud en Nieuwfeesten in Westland

Er zijn dit jaar in Westland tijdens de jaarwisseling nog maar op twee plaatsen grote georganiseerde feesten. De gemeente heeft vergunning verleend aan de Westlandiahal in Naaldwijk en RPC (racket-en partycentrum) in 's-Gravenzande. Dat betekent dat het nieuwe jaar niet meer in de Sosefhal in Honselersdijk kan worden begroet.

De organisatie van dat laatste feest heeft de WOS laten weten zelf besloten te hebben niet opnieuw een vergunning aan te vragen. Het bleek problematisch om voldoende medewerkers te vinden. Bovendien werd ingeschat dat de animo terug zou lopen, omdat veel mensen de voorkeur geven aan grootschaliger feesten zoals in 's-Gravenzande.

Met de georganiseerde feesten wil de gemeente voorkomen dat er grote groepen mensen tijdens en na de jaarwisseling op straat gaan zwerven. Bij calamiteiten kan dan direct actie worden ondernomen door politie, brandweer en ambulancedienst, omdat de locaties bekend zijn. Tegen illegale feesten zal handhavend worden opgetreden. Dit betekent dat een proces-verbaal opgemaakt wordt, waarbij de boete kan oplopen tot maximaal 19.500 euro.