Archief

Schrappen hondenbelasting nog geen optie in Maassluis

Honderddertigduizend euro. Dat zou de gemeente Maassluis jaarlijks mislopen als de hondenbelasting wordt opgeheven. Maar minister Plasterk van Binnenlandse Zaken is niet enthousiast over deze belasting en vraagt zich af of er niet een einde aan moet komen.

Plasterk zei dinsdagmiddag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer dat hij het "moeilijk te verklaren vindt dat we de hondenbelasting nog steeds hebben." Wethouder Evers van Maassluis is enigszins verbaasd over de uitspraken. Hij kan de belasting voor 2016 niet aanpassen en wil dat ook niet, omdat dat een gat in de begroting zou slaan.

Volgens de minister is het hondenpoepprobleem op zijn retour. Hij stelt dat steeds meer mensen de hondendrollen keurig meenemen in een zakje. Ook de opbrengsten uit de hondenbelasting zouden niet erg groot zijn. Maar dat laatste spreekt wethouder Evers tegen. "Voor de minister is honderddertigduizend euro misschien niet veel, maar voor ons wel."

De minister vindt dat er bij de herziening van de gemeentelijke belastingen moet worden gekeken naar de hondenbelasting. Hij vraagt zich af of hondenbezitters wel belast moeten worden voor hun huisdier.

Categorieen:
Maassluis Algemeen