Archief

Gemeente in gesprek met initiatiefgroep zorghuis Maasdijk

De gemeente Westland is weer in gesprek met de initiatiefnemers van een zorghuis in het voormalige Rabobankpand in Maasdijk. Dat heeft Wim Smit desgevraagd laten weten aan WOS Media.

Dat De Nederlandse Kluis een plekje in het pand heeft gekregen heeft overigens geen gevolgen voor de plannen, omdat die alleen gaan over het bovenste gedeelte van het pand. De Nederlandse Kluis heeft een ruimte op de begane grond.

Smit heeft twee weken geleden gesprekken gevoerd met onder meer zorgwethouder De Goeij en zorgorganisatie Vierstroom uit Gouda. Er is voor Vierstroom gekozen, omdat Careyn en Pieter van Foreest de plannen niet zouden willen uitvoeren, zo laat Smit weten.

Pieter van Foreest laat desgevraagd aan de WOS weten, dat er nog geen serieuze gesprekken zijn geweest en dat de zorgorganisatie juist heel positief staat tegenover nieuwe zorgideeën. Ook Careyn zegt dat het niet verder is gekomen dan een oriënterend gesprek.

De initiatiefgroep hoopt te komen tot een plek waar flexibele oplossingen worden gevonden voor verschillende zorgvragen. Zo zou er ouderenzorg, dagbesteding, maar ook respijtzorg aangeboden moeten worden.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen