Archief

Extra financiële steun voor WOS Media

WOS Media krijgt de komende drie jaar extra financiële steun van de gemeente Westland. Het is verder de bedoeling dat de andere gemeenten in haar uitzendgebied, Maassluis en Midden-Delfland, ook extra gaan bijdragen; dit naar verhouding van de inwoneraantallen.

De WOS ontvangt elk jaar van de gemeenten een wettelijk verplichte bijdrage van 1,30 euro per huishouden. Om de omroep van een betere ontwikkelingsbasis te voorzien, wordt gemikt op een extra steun van in totaal zo'n 200.000 euro van de drie gemeenten gezamenlijk op jaarbasis.

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdagavond unaniem ingestemd met de extra steun, de raden van Maassluis en Midden-Delfland moeten er nog een beslissing over nemen. Voor Westland gaat het om 126.000 euro per jaar.

De WOS moet de gemeente Westland voor een gedeelte van dat bedrag (35.000 euro) tegenprestaties leveren in de vorm van programma's. Verder neemt de omroep het beheer van het door haar gebruikte pand in 's-Gravenzande voor haar rekening, in ruil voor een symbolische huur van 1 euro per jaar.