Archief

Alleen al asbestsanering De Leuningjes kost acht ton

De noodzakelijke asbestsanering in het Poeldijkse zalencomplex De Leuningjes gaat de gemeente Westland circa 800.000 euro kosten. Maar er is eigenlijk ook een inhaalslag voor groot onderhoud nodig, waarmee het totale bedrag op 2,5 miljoen euro uitkomt. Dat bleek dinsdag uit een net gereedgekomen brief van wethouder Ouwendijk.

Een belangrijk deel van het Poeldijkse cultureel centrum aan de Julianastraat is al sinds medio oktober gesloten na de vondst van asbestvezels in een aantal ruimtes. In de laatste gemeenteraadsvergadering van dit jaar wilden de fracties van de LPF en Westland Verstandig dinsdagavond vragen stellen over de actuele situatie in De Leuningjes. Met zijn brief wilde wethouder Ouwendijk alvast de nodige informatie verschaffen.

De inwoners van Poeldijk moeten nu laten zien hoezeer zij gehecht zijn aan De Leuningjes. Dat is een belangrijke vraag voor CDA-fractievoorzitter Vreugdenhil, gezien de enorme bedragen die nodig zijn om het zalencomplex weer helemaal op orde te krijgen. "Poeldijk is aan zet", zei Vreugdenhil.

Zijn GBW-collega Keizer opperde om tevens te onderzoeken of het mogelijk is om op de locatie van De Leuningjes een doelmatiger gebouw neer te zetten, eventueel aangevuld met appartementen.

De toekomst van De Leuningjes moet ook worden beschouwd in het licht van het gemeentelijk accommodatiebeleid dat nog in ontwikkeling is. Daarbij geldt onder meer als uitgangspunt, dat het niet rendabel is om in Poeldijk twee verenigingsgebouwen open te houden, te weten het voormalige Dario Fo-pand aan de Voorstraat en De Leuningjes. Het is wethouder Ouwendijk om het even.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen