Archief

Westland raad ziet af van asielzoekersdebat

De gemeenteraad van Westland heeft dinsdag afgezien van een debat over het landelijk akkoord met betrekking tot de toestroom van asielzoekers. De meningen van de diverse fracties zijn in de afgelopen tijd duidelijk uitgekristalliseerd. Het college van B en W zal nu een zienswijze opstellen over het akkoord van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten met het kabinet.

Uitgaande van een voltallige gemeenteraad, kan de kleinst mogelijke meerderheid in de kern instemmen met het akkoord. CDA, VVD, Progressief Westland en D66 hebben samen 20 zetels; de fracties die het akkoord niet zien zitten - GemeenteBelang Westland, LPF en Westland Verstandig - hebben in totaal 19 zetels.

Het college gaat nu een zienswijze opstellen waarin met de opvattingen van de gehele gemeenteraad rekening wordt gehouden. Extra aandachtspunt is om er op te wijzen, dat het een moeilijk tot niet te verkopen punt is, indien sociale huurwoningen aan de neus van woningzoekenden voorbijgaan om deze ter beschikking van zogeheten statushouders te stellen.

Categorieen:
Westland Algemeen