Archief

Vooralsnog geen beroep tegen watervergunning A4

Midden-Delfland gaat vooralsnog niet in beroep tegen de vergunning die het Hoogheemraadschap van Delfland heeft verleend voor het wegpompen van extra water in het verdiepte gedeelte van de verlengde A4. De gemeente heeft daartoe wel de mogelijkheid, omdat het eerder een zienswijze heeft ingediend, maar wethouder Van Oord gaat er niet van uit dat het nodig zal zijn.

Van Oord zei dit in antwoord op vragen van de fractie van Mijn Partij tijdens de gemeenteraadsvergadering dinsdagavond. De wethouder is op dit moment de materie nog aan het bestuderen en heeft begin januari nog bestuurlijk overleg met het hoogheemraadschap. Dat zou voldoende moeten zijn.

Uit een second opinion die de gemeente heeft laten doen, is gebleken dat de oplossing van Rijkswaterstaat om het water dat dagelijks wordt weggepompt vervolgens ook weer terug te pompen in de bodem, voor de langere termijn werkbaar is.

Fractievoorzitter Ellen Snethlage van Mijn Partij vroeg zich wel af wie het terugbrengen van het water al die jaren gaat betalen. Volgens minister Schultz (Infrastructuur) zou aannemerscombinatie A4all dat moeten doen, maar die houdt na openstelling van de weg op te bestaan.

Van Oord liet overigens weten dat de openstelling van de weg, volgens Schultz nog vóór Kerstmis, losstaat van de verdere procedure rondom de watervergunning.