Archief

Meerdere plannen voor veiliger maken kruising Maasland

Een proef met tijdelijke verkeerslichten, een fietspad onder de Noordervlietbrug, een linksafverbod bij de Maassluiseweg-Kerkweg of een tweerichtingenfietspad langs het water. Het zijn allemaal opties waaruit gemeente Midden-Delfland - het liefst nog voor de zomer - een keuze maakt, zodat de verkeersveiligheid op de kruising Maassluiseweg-Oude Veiling in Maasland zo snel mogelijk verbetert.

Al in de zomer van 2016 moet een van de maatregelen genomen zijn. Overigens zijn de oplossingen van tijdelijke aard. De bedoeling is dat later het hele verkeersplein wordt aangepakt. Hierbij wil de gemeente samenwerken met Maassluis, de provincie en de Metropoolregio, voornamelijk vanwege de financiering.



Lange-termijnoplossingen die genoemd worden, zijn een rotonde met vrijliggend fietspad, extra opstelvakken en een verkeersplein met een extra brug in het verlengde van de Koningin Julianaweg en een vrijliggend fietspad. Ook wordt er gedacht aan het beperken van de verkeersstroom door middel van het afsluiten van de Maassluiseweg bij het viaduct of éénrichtingsverkeer.