Archief

Zuidkoop maakt kans op interieurprijs

De binnentuin van de Korenbeurs in Schiedam, ingericht door Zuidkoop Natural Projects uit De Lier, is een van de vier kanshebbers voor de titel 'Interieurbeplanting van het Jaar'. Deze competitie is door branchevereniging VHG voor de eerste keer uitgeschreven.

De projecten worden door de vakjury beoordeeld op ontwerp, technische realisatie, vakmanschap, de toegepaste beplanting en onderhoud. De winnaar wordt op 21 januari 2016 bekend gemaakt.

In de 225 jaar oude Korenbeurs is momenteel de bibliotheek gevestigd. Bomen van zo'n vier tot zes meter hoog, waaronder een Bucida, Tamarinde en een Ficus vormen de hoofdbeplanting van de binnentuin. Bomen met een gewicht van 150 tot 350 kilo.

Het plaatsen van de bomen was een interessante klus. Zo is het gebouw behoorlijk verzakt, waardoor de vloer voor in het gebouw 80 cm hoger ligt dan achterin. "De plantenbakken zouden daardoor zo schuin komen te staan dat één kant van de plant veel minder water zou krijgen. Dit probleem hebben we opgelost door grote plantenbakken op te delen in kleinere compartimenten", aldus Dennis Zuidgeest.

Categorieen:
De Lier Algemeen