Zondagvoetbal: Westlandia incasseert eerste nederlaag

Hoofdklasse A

Westlandia heeft de eerste nederlaag geleden na twaalf overwinningen op rij. Op sportpark De Hoge bomen profiteerde streekgenoot DHC van een man meer situatie. Na ruim een uur spelen werd Jordy de Wit met twee keer geel van het veld gestuurd. Een kwartier voor tijd opende DHC de score, waarna in blessuretijd de marge verdubbeld werd: 0-2. Koploper en winterkampioen Westlandia heeft acht punten voorsprong op nummer twee OFC.

Eerste klasse B

VELO heeft een belangrijke overwinning behaald en loopt door de drie punten weg van de onderste ploegen. Aan de Noordweg won VELO met 2-1 van nummer twaalf PFC, dat voorafgaand aan het duel twee punten minder had dan de Wateringers. VELO staat samen met DRL op een gedeelde zevende plaats. Volgende week sluit VELO de eerste helft van de competitie af met een inhaalwedstrijd tegen Olympia en kan bij minimaal een gelijkspel de eerste seizoenshelft afsluiten in het linkerrijtje.

Derde klasse B

Den Hoorn heeft de eerste seizoenshelft afgesloten als enige koploper. De ploeg uit Midden-Delfland won in Den Haag de uitwedstrijd tegen VCS met 3-1. Mede-koploper Wippodler kwam enkele kilometers verderop in Den Haag niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Erasmus. Den Hoorn heeft twee punten voorsprong op de Delftse mede-titelkandidaat.

Karateristieken:

Westlandia - DHC 0-2 (0-0)

Bijzonderheden: Jordy de Wit (2x geel dus rood, bij 0-0 tussenstand na 61 minuten)

Velo - PFC 2-1 (0-1)