Zaalhandbal heren: Westlandia verliest topper

In de eerste wedstrijd van de returns heeft DIOS een gemakkelijke overwinning behaald op Swift2000. In het eerste duel hield de promovendus DIOS op gelijke hoogte: 22-22. In de Ballonhal was het niet spannend. DIOS bleek vanaf het begin de betere ploeg en wist de grootste uitslag van het seizoen te noteren. Na een voordelige voorsprong van 13-8 bij rust won de thuisploeg met 34-17.

Het was de derde keer dit seizoen dat een tegenstander maar 17 keer wist te scoren. Streekgenoot WHC en AHV Achilles waren de andere twee oponenten en dit gebeurde in uitwedstrijden. Voor DIOS was de overwinning op Swift2000 de derde zege op rij. DIOS staat nu samen met de reserves van Hurry Up op een gedeelde zesde plaats. Rudy de Jong werd topscorer met acht treffers. Volgende week gaat DIOS op bezoek bij de reserves van Sittardia.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus blijven meestrijden om kansen op promotie naar de eredivisie. In de Van der Voorthal won de thuisploeg van de reserves van Kras/Volendam. In de eerste helft werd het verschil al gemaakt door Quintus. De ruststand was 14-8. Na de pauze kwam Quintus niet meer in gevaar en won het 31-24 van de nummer negen van de ranglijst. Remco Hagen was 12 keer succesvol in de afronding. Quintus staat vierde op drie punten van de koploper Fiqas/Aalsmeer 2 en Handbal Rotterdam. Volgende week wacht een topper in de uitwedstrijd tegen de reserves van Targos/BEVO.

In de topper tegen Olympia'89 heeft WPK/Westlandia geen punt weten te behalen. Bij winst had Westlandia de tweede plaats in handen gehad, echter het liep anders voor de thuisploeg. In sporthal De Pijl incasseerde Westlandia de tweede thuisnederlaag. Aanvankelijk ging de wedstrijd gelijk op, maar een dip in de tweede helft kostte Westlandia een goede uitslag. De ruststand was gelijk: 14-14.

Na de pauze ging het tot 19-19 gelijk op, waarna mede-koploper Olympia'89 profiteerde van een dip van de thuisploeg. De bezoekers liepen uit naar een 30-21 voorsprong en wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 33-25. Westlandia staat op plaats vijf met drie punten achterstand op de koploepr BFC en Olympia'89. Volgende week wacht de ontmoeting met de reserves van Snelwiek, dat op plaats drie staat met één punt meer dan Westlandia.