Archief

Rustig verlopen bijeenkomst over statushouders in Maassluis

De bewonersbijeenkomst over de mogelijke komst van zo'n veertig statushouders naar Maassluis is maandagavond rustig verlopen. Binnen drie kwartier was het afgelopen. Zo'n honderd bewoners kwamen luisteren naar de boodschap die burgemeester Edo Haan had.

De gemeente wil voor de opvang gebruik gaan maken van Het Klooster, een sociaal pension op de hoek van de Jan Luykenstraat met de Zuidvliet dat eigendom is van woningcorporatie Maasdelta. Daarnaast worden er vijf wisselwoningen in de flat aan de Monseigneur W.M. Bekkerslaan ter beschikking gesteld aan de statushouders.

Haan maakte meteen duidelijk dat deze manier van ruimte maken voor de vluchtelingen geen druk op de sociale woningmarkt legt. Ook Vluchtelingenwerk gaat meewerken aan de operatie. Er komen zowel alleenstaanden als gezinnen naar Maassluis.

Er waren ook wel wat zorgen. De burgemeester benadrukte: "Als het niet goed gaat, zitten we er bovenop." Een bewoonster vroeg zich af, hoe het met de vluchtelingenstroom gaat. Als er lege plekken ontstaan, worden die dan opgevuld door nieuwe statushouders? Dat kan het geval zijn, zo liet de burgemeester weten.

Een andere vrouw, van wie haar moeder tegenover Het Klooster woont, wilde weten hoe de burgemeester kan garanderen dat het daar niet uit de hand loopt. "Waarom weer in deze wijk? Is er een huismeester aanwezig?" Haan reageerde: "Mocht er toezicht nodig zijn, dan zeg ik u toe dat die er komt."

Ook financieel zou de komst van de statushouders van weinig betekenis zijn: "Ik verwacht niet dat we gaten in onze eigen begroting gaan schieten. U zult er als individuele burger niets van merken. De OZB gaat niet omhoog," aldus Haan.

Categorieen:
Maassluis Algemeen