Archief

Fastfood, benzine en 'Polenhotel' bij rotonde Bosweg

Als het aan de gemeente Westland ligt, komen er bij de rotonde Bosweg in Naaldwijk een fastfoodrestaurant, een benzinestation en huisvesting voor maximaal 448 arbeidsmigranten. Het college van B en W heeft de gemeenteraad een voorontwerp van het bestemmingsplan Elsenbosch voorgelegd.

De plannen komen voort uit de uitbreiding van de kruising Burgemeester Elsenweg en Dijkweg. Daardoor moet de huidige toegang van Van den Bos Flowerbulbs worden verplaatst. Het bedrijf krijgt een nieuwe ontsluiting via een vierde poot aan de rotonde Bosweg.

Tegelijkertijd moet daar dan ook een fietstunnel worden aangelegd. De gemeente sluit niet uit dat ook het kassengebied tussen Elsenbosch en Honselersdijk op termijn een tuinbouwgerelateerd bedrijvengebied wordt. Die kan dan prima via die vierde poot worden ontsloten.

Het college vindt de locatie een uitgelezen plek om arbeidsmigranten te huisvesten. Al in 2012 werden in Westland negen locaties aangewezen waar een 'Polenhotel' zou kunnen komen, maar daar is tot nu toe niets van terecht gekomen. Elsenbosch maakt volgens B en W veel meer kans: uitzendbureau NL Jobs heeft al aangegeven 300 tot 500 arbeidsmigranten te kunnen huisvesten.

Ook is de locatie volgens het college ideaal voor een benzinepomp. De Burgemeester Elsenweg is immers een belangrijke ontsluitings- en verbindingsweg van en naar het Westland. Bovendien is er in de regio plek voor twee extra benzinestations. Mogelijk kan een pomp in het centrum van Naaldwijk worden verplaatst, maar noodzakelijk is dat niet.

Verder is de projectontwikkelaar in gesprek met een fastfoodketen om zich op Elsenbosch te vestigen. Daar zou voldoende vraag naar zijn, ook al omdat de huidige vestigingen in Westland zich aan het einde van de Wippolderlaan bevinden en zich vooral richten op passanten van de A4.