Archief

Bewoners zijn overlast van tuinder zat

Voor de tweede keer in twee weken tijd is het hekwerk van een voortuin uit de grond gereden. Dat gebeurde aan de Monsterseweg, op de kruising met de Bloemenlaan in 's-Gravenzande. Een vrachtwagen heeft het hek geraakt. Eerder al sneuvelde een lantaarnpaal aan de overkant van de straat.

Vrachtwagenchauffeurs gebruiken de weg voor het ophalen van bloemen bij de verderop gelegen amarylliskweker. "Dit kan zo niet langer", zegt bewoner René Lelieveld. Ook buurman Kees Duivestein zag al eerder een hekwerk sneuvelen.

Amarylliskweker Jan Knoppert laat weten dat het "hun eigen schuld is". Het plaatsen van een waarschuwingspaal zou ervoor gezorgd hebben dat toegang van de laan smaller is geworden. De tuinder zegt er alles aan te doen om de overlast te perken. "Anders verhuizen de bewoners maar naar de Veluwe, daar is het wel rustig".

De gedupeerde bewoners krijgen dinsdag een schade-expert over de vloer. Ook zijn zij bezig met een rechtszaak. GemeenteBelang Westland heeft vragen gesteld over de situatie.