Archief

Aaihondenproject Westland zoekt meer vrijwilligers

Er zijn meer baasjes met hun hond nodig om op bezoek te gaan bij demente ouderen in het verzorgingstehuis. Het aaihondenproject Westland komt vrijwilligers te kort om de verschillende tehuizen te bezoeken.

De demente ouderen in verzorgingstehuis de Naaldhorst in Naaldwijk leven op door het bezoek van de honden. Om de twee weken komen er meerdere honden langs waar de oudjes lekker mee kunnen knuffelen. Zij worden blij van het aaien en daarbij komen er allerlei herinneringen naar boven. Vaak hebben de demente ouderen zelf ook een hond gehad en daar vertellen ze dan over.

Maar er zijn meer vrijwilligers met hun hond nodig om de verzorgtehuizen te bezoeken. Je hebt er geen speciaal getrainde hond voor nodig. De hond moet wel sociaal zijn en er van houden aangehaald te worden.

Als baasje van de hond ga je mee naar de tehuizen. De mensen die het zien zitten om met hun hond mee te doen aan het aaihondenproject moeten zich daarom verbonden voelen met ouderen en vooral demente ouderen.

Baasjes die zich met hun hond willen opgeven voor het project kunnen bellen naar hondensportvereniging De Vrije Sprong in 's-Gravenzande.