Zaalhandbal dames: Verburch verrast tegen Westsite

Veneco/VELO heeft de grootste nederlaag in de eerste divisie van de afgelopen twee jaar geleden. In sporthal 't Zijveld in 't Veld bleek Meadilon/VZV veel en veel te sterk voor VELO. De thuisploeg profiteerde overduidelijk van het zwakke spel van VELO en was zeer efficiƫnt in de omschakeling. Na een ruststand van 17-8 in het voordeel van VZV denderde na de pauze de thuisploeg over VELO heen. De eindstand was 43-17. VELO blijft hekkensluiter en degradatie lijkt gezien de uitslagen gedurende het seizoen onvermijdelijk of een wonder moet gebeuren in Wateringen.

Verburch heeft voor een verrassing gezorgd door nummer vier van de ranglijst Westsite met ruim verschil te verslaan. In de Van der Valkhal speelde de thuisploeg een geconcentreerde wedstrijd waarin de dekking sterk stond. Vanuit een snelle omschakeling kon Verburch veel tot scoren komen. Na een voorsprong van 14-10 bij rust won de thuisploeg met 30-23. Het was de tweede overwinning van de Poeldijkse ploeg in de competitie en wederom in een thuiswedstrijd. De eerste zege was op hekkensluiter Hellas 2. Op de ranglijst is Verburch naast nummer 10 Dongen gekomen.

Dongen moest in eigen sporthal De Salamander de winst laten aan WPK/Westlandia. Het begin voor de Naaldwijkse ploeg was matig. De thuisploeg kwam met 7-2 voor, maar door de dekking goed dicht te houden, kon Westlandia langzaam dichterbij kruipen. De sterke periode werd afgesloten met een 13-12 voorsprong bij rust. Na de pauze ging Westlandia op dezelfde voet verder en liep het langzaam weg. De dekking stond als een huis en in de laatste tien minuten van het duel kwam Dongen niet tot score. Westlandia won met 24-19 en behaalde de derde overwinning op rij.

De reserves van WPK/Westlandia hebben de derde enderlaag op rij moeten incasseren. In sporthal De Omganck in Wouw bleek thuisploeg Heerle te sterk voor de Naaldwijkse ploeg, die moeite had om goed af te ronden. Heerle won met 23-12.