Archief

YouTube-ster uit Maasland emotioneel na homohaatberichten

Rutger Vink uit Maasland, bekend als vlogger Furtjuh op YouTube, is in tranen uitgebarsten in een video, waarin hij ingaat op de vele negatieve reacties op zijn coming-out op YouTube als homoseksueel. "Liefde is geen keuze, liefde die je kiest is niet echt", zei hij geëmotioneerd.

Vink leest in zijn video enkele reacties voor. "Kankerhomo, echt jonge, ik kan er niet meer tegen #nicht", en "Fucking gay, je moet dood", of "Ik wist niet dat Rutger homo was, ik ga nooit meer video's van hem kijken."

De YouTube-ster kwam in zijn omgeving al op zijn veertiende uit de kast en dat leidde tot veel problemen. Er kwamen jongens uit de buurt bij hem aan de deur om hem uit te schelden, waardoor hij jarenlang amper de deur uit durfde. Inmiddels doen de reacties hem niets meer. "Ik praat al bijna vier jaar tegen een camera in mijn slaapkamer, maar ik had nooit het lef om dit te vertellen."

Vink, op YouTube bekend als Furtjuh, baalt ervan dat hij in het openbaar niet de hand van zijn vriend kan vasthouden of hem een kus kan geven zonder eerst om zich heen te kijken vanwege zijn veiligheid. Onder de laatste video heeft de Midden-Delflander veel steunbetuigingen gekregen.

Categorieen:
Maasland Algemeen