Archief

niet plaatsen Regiogemeenten halen taakstelling statushouders niet

Het is onwaarschijnlijk dat Westland, Maassluis en Midden-Delfland er dit jaar in slagen alle statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) die ze van het Rijk moeten huisvesten ook inderdaad onderdak geven. In de maand december moest Westland er nog 54 aan een woning helpen, Maassluis 18 en Midden-Delfland 10 statushouders. Dit blijkt uit de meest recente gegevens op de website Opnieuw Thuis waar de stand van de huisvesting van vergunninghouders wordt bijgehouden. Westland huisvestte in november 19 statushouders, Midden-Delfland 5 en Maassluis geen enkele.

De regiogemeenten hebben een forse achterstand op de taakstelling voor de tweede helft van 2015: Westland stond begin deze maand op 67 procent, Maassluis op 72 procent en Midden-Delfland op 65 procent.

De achterstanden aan het eind van het jaar worden meegenomen naar 2016. In de eerste helft van volgend jaar moet Westland nog eens 123 statushouders huisvesten. Voor Maassluis ligt dat aantal op 38 en voor Midden-Delfland 22 statushouders.