Nederlandse handbaldames poulewinnaar op WK

De Nederlandse handbalvrouwen hebben poule B op het WK in Denemarken als eerste afgesloten en speelt in de achtste finales tegen Servië, dat als nummer vier eindigde in poule A.

In de laatste poulewedstrijd tegen Polen leverde Oranje een goede teamprestatie. Op sommige momenten wervelde de Oranje brigade over de Polen heen. Verdedigend stond Nederland als een huis. De Poolse aanval kon bijna niet door de defensie heen komen en gebeurde dat dan stond Tess Wester in de goal en die was bijna niet te passeren. Aanvallend speelde Oranje gevarieerd en de Poolse defensie kon geen grip krijgen op het aanvallend geweld.

Polen opende wel de score, maar daarna scoorde Nederland vijf keer op rij. Het grootste verschil was zes treffers (10-6), waarna Polen tot drie terugkwam (12-9). In de laatste twee minuten kon Nederland de ruststand aangenaam maken met een 14-9 stand.

Na de pauze was de wedstrijd na tien minuten beslist. De tussenstand was 22-12. Het verzet van de opponent was gebroken en Nederland had de grootste marge bij 26-13 en 28-15. Nederland wist dat het met een groot verschil van Polen moest winnen en voldeed aan de opdracht en won met 31-20.

Concurrent Zweden diende van Cuba met 34 treffers verschil winnen om als poulewinnaar te eindigen. Dit lukte de nummer twee van de poule niet. Zweden won met 49-25.

Yvette Broch kwam twee keer tot scoren uit drie pogingen. Marieke van der Wal kwam niet in het veld. Tess Wester had een stoppercentage van 51% en scoorde zelfs eenmaal.