Archief

Leuningjes ontslaat vier medewerkers

Het bestuur van sociaal-cultureel centrum De Leuningjes in Poeldijk heeft vier van de zes medewerkers ontslag aangezegd. Dit heeft voorzitter Jeannet Hubbeling vrijdag tegen WOS Media bevestigd.

De Leuningjes is in de problemen gekomen nadat bij werkzaamheden bij de cv-ketel asbest werd aangetroffen. Sindsdien zijn de grote zaal en de kelder gesloten. Omdat diverse activiteiten moeten worden afgelast en huurders noodgedwongen naar elders moeten uitwijken, loopt de stichting veel inkomsten mis.

De noodzakelijke renovatie gaat veel geld kosten en het is de vraag of de gemeente Westland als eigenaar van het pand dat op tafel wil leggen. De gemeente wil sowieso af van een van de twee gemeentelijke gebouwen in Poeldijk, naast De Leuningjes het voormalig Dario Fo-pand aan de Voorstraat. Ze houdt de mogelijkheid van een keuze voor de Voorstraat nadrukkelijk open.

Twaalf verenigingen en organisaties, die huurders zijn van De Leuningjes, hebben via de mail een brandbrief gestuurd naar het college van B en W, waarin zij vragen om behoud van het gebouw. Ze vinden het Dario Fo-gebouw te klein voor alle gebruikers van De Leuiningjes, er is te weinig parkeerruimte en ze vrezen meer te moeten betalen voor kleinere ruimtes.

De verenigingen wijzen er op dat ze na het wijzigen van de subsidieverordening al alle zeilen moeten bijzetten om het hoofd boven water te houden. "Als het gebouw waar we gebruik van maken om te repeteren, kaarten, spelletjes te doen, te zingen enzoorts ons ook nog ontnomen wordt, geeft dit extra problemen die een aantal verenigingen er niet bij kunnen hebben en kunnen leiden tot het nog meer opheffen van verenigingen," aldus de e-mail aan het college.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen