Archief

College Maassluis wil veertig extra statushouders opvangen

Als het aan het Maassluise college van B en W ligt, komen er zo'n veertig extra statushouders naar Maassluis. Deze statushouders krijgen dan een plekje in het Klooster aan de Zuidvliet en in vijf wisselwoningen in het flatgebouw aan de Mgr. Bekkerslaan.

Het college wil met het plaatsten van de statushouders gehoor geven aan de oproep van de commissaris van de Koning. In de hele regio Rijnmond moeten vijfhonderd statushouders extra worden opgevangen.

De komst van veertig extra statushouders staat nog niet vast. De gemeenteraad moet er komende dinsdag nog over debatteren. De eerste bewoners van het Klooster en de Mgr. Bekkerslaan worden bij een akkoord van de gemeenteraad rond 1 februari verwacht.

Omwonenden zijn geïnformeerd met een bewonersbrief. Daarnaast wordt er voor hen een bijeenkomst gehouden. Die vindt komende maandag om 19.00 uur plaats in het stadhuis van Maassluis. Er is ook een speciaal telefoonnummer waar vragen kunnen worden gesteld over de mogelijke komst: 085-7733383 en per mail via vluchtelingen@maassluis.nl.

Categorieen:
Maassluis Algemeen