Archief

Genomineerden beste G-sporter Westland bekend

De twee genomineerden voor de titel van G-sporter van het Jaar in de gemeente Westland zijn bekendgemaakt. Wielrenner Martijn Roest en het G-team van Hockeyvereniging Westland maken kans op de prijs, die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt.

Roest behaalde dit jaar in Ecuador zijn vijfde gouden medaille tijdens de wereldkampioenschappen aangepast wielrennen. Hij steekt er in die categorie met kop en schouders bovenuit. De Wateringer heeft daarom besloten zich op nationaal niveau te gaan richten op het tijdrijden en wil meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen baanwielrennen. Roest is verstandelijk beperkt, doordat hij bij zijn geboorte een zuurstofgebrek had.

Het G-team van hockeyvereniging HV Westland was afgelopen seizoen voor de tweede keer actief in de competitie. Daarin werd de ploeg kampioen. Ook nu staan de hockeyers bovenaan in de poule.

In het programma Westlandse sportprijzen op WOS TV worden de genomineerden vanaf vrijdagavond 19.00 uur verrast.

Vorige week werden al de genomineerden voor de beste sportploeg bekendgemaakt. In de komende weken wordt bekend wie in aanmerking komen voor de prijzen van sporttalent, sportman, sportvrouw en sportcoach. Op 12 januari worden de sportprijzen uitgereikt in De Naald in Naaldwijk.