Archief

Professor: 'U voerde oppositie tot op het botte af'

"Er is (door Westland Verstandig - red.) tot op het botte af gebruik gemaakt van het recht om oppositie te voeren." Dat stelde professor Hans van den Heuvel dinsdagavond tijdens de presentatie van zijn rapport in de Westlandse gemeenteraad.

Het kwam tot een flinke confrontatie tussen Peter Duijsens (Westland Verstandig) en de onderzoeker die een rapport heeft geschreven over het handelen van Westland Verstandig binnen de raad. Duijsens vond dat Van den Heuvel geen antwoord gaf op zijn vragen.

De onderzoeker kon zich bij vragen van CDA'er Piet Vreugdenhil niet langer inhouden en liet zich ontvallen: "Er zijn democratische besluiten genomen. Daar moet u het mee doen. En anders moet u met uw fractie naar meneer Poetin vertrekken", zo stelde Van den Heuvel aan het adres van Duijsens.

De professor liet verder weten bang te zijn geweest om als politieke speelbal gebruikt te worden. Hij gaf verder geen samenvatting van zijn onderzoek, maar kwam met wat persoonlijke noten. Het viel hem bijvoorbeeld op, dat zijn onderzoek al onder vuur lag voordat hij was begonnen. Maar, zo liet hij weten, niemand heeft er bemoeienis mee gehad. En hij had zichzelf als opdracht gesteld om de raad niet te verdelen maar te verbinden.

Ook stelde de professor dat de botsingen in de raad in de afgelopen tijd het gemeentebestuur hebben afgehouden van het besturen. En hij vindt ook dat het ethisch gehalte van de raad naar een hoger niveau zou moeten.

Categorieen:
Westland Algemeen