Zaalhandbal dames: Schipluiden wint sleutelduel

In de onderste regionen kon Veneco/VELO geen punt weghalen uit Den Haag. In de Hellashal bleek AJ Sports/Hellas in de streekderby net te sterk. Een pikant detail omdat afgelopen transferperiode enkele speelsters uit Wateringen overstapten naar Hellas. In de eerste helft ging het gelijk op (12-12), maar na de pauze wist Hellas het verschil te maken. De overwinning ging met 28-23 naar de degradant uit de eredivisie van het afgelopen seizoen Hellas. Hekkensluiter VELO wacht al 22 wedstrijden in de eerste divisie op een overwinning. Volgende week gaat VELO op bezoek bij VZV In 't Veld.

De reserves van Quintus hebben revanche gehaald na de nederlaag van vorige week tegen Borhave. In de Van der Voorthal maakte de thuisploeg korte metten met Bentelo. Quintus won met 35-18 en het was de zesde thuisoverwinning uit zes beurten. Het was voor derde keer dit seizoen dat een tegenstander niet boven de 20 treffers kwam en dat gebeurde allen in een thuiswedstrijd. VELO (27-17) en BEVO (26-17) waren de eerdere tegenstanders. Quintus staat twee punten achter koploper Borhave. Volgende week komt nummer drie Fortissimo op bezoek in Kwintsheul.

In de onderste regionen heeft Schipluiden een belangrijke overwinning behaald. Na drie nederlagen op rij was een tweepunter tegen ROAC noodzakelijk voor de runner-up van het afgelopen seizoen. In de Postkogekohal was het geen al te beste wedstrijd tussen Schipluiden en ROAC, dat nummer voorlaatst stond. De spanning was van de speelsters af te zien. Het verschil tussen beide ploegen was voorafgaand de wedstrijd vier punten.

De eerste helft was van een bedenkelijk niveau. ROAC was de gelukkigste ploeg en leidde halverwege met 6-3. Schipluiden kon beter en liet dat in de tweede helft zien. Verdedigend klopte het aan de kant van de thuisploeg en samen met een goede start na de pauze was de basis gelegd voor de moeizame overwinning. Aanvallend was Ilse Lansbergen het meest trefzeker met vier treffers. Schipluiden won met 11-9 en heeft nu zes punten voorsprong op ROAC.