De Bakker en Bertens genomineerd voor tennisprijzen

Westlanders Thiemo de Bakker en Kiki Bertens maken kans om respectievelijk tennisser en -ster van het jaar te worden. De twee zijn door tennisbond KNLTB en dagblad De Telegraaf genomineerd. Op maandag 14 december wordt bekend wie de winnaars worden.

De Bakker uit 's-Gravenzande is in de race voor de Richard Krajicek Award. De laatste twee toernooien die hij dit jaar speelde won hij. Daardoor keerde hij voor het eerst sinds 2013 terug in de top 100. Ook versloeg hij Dominic Thiem (nummer twaalf van de wereld) in de Davis Cupontmoeting met Oostenrijk.

De Wateringse Bertens won vorig jaar al de Betty Stöve Award en is nu weer genomineerd. Ze is de hoogst genoteerde Nederlandse op de wereldranglijst, al is ze inmiddels afgezakt naar plaats 105. In het dubbelspel won Bertens twee toernooien in het dubbelspel en in de Fed Cup won ze drie van de vier wedstrijden.

Ook het Fed Cupteam, met daarbij Bertens en Arantxa Rus, is genomineerd. Het team is al zeven wedstrijden ongeslagen en promoveerde dit jaar naar het hoogste niveau in landenteams.