Zaalhandbal heren: Quintus wint ook in Venlo

Na een aarzelend begin tegen Handbal Venlo heeft Koornneef W&S/Quintus de uitwedstrijd toch in winst weten om te zetten. In sporthal Craneveld keek de Heulse ploeg na een kwartier spelen tegen een 7-4 achterstand aan. Na een time-out van coach Rene Zwinkels ging Quintus beter spelen en langzaam kwam de ploeg dichterbij de thuisploeg. Sterker nog, bij rust leidde Quintus met 11-10. Na de pauze bleef Handbal Venlo lang in het spoor van Quintus, echter in de laatste tien minuten wist de Heulse ploeg een gaatje te slaan. Het gaatje van vijf treffers na 53 minuten spelen (23-18) bleek voldoende om de winst binnen te halen. Quintus won de wedstrijd met 25-20.

Door deze overwinning blijft Quintus een voorsprong behouden van zes punten op nummer vijf E&O. De Heulse ploeg kan zich over twee weken definitief plaatsen voor de kampioenspoule. Quintus moet dan volgende week eerste winnen van Hercules en een week later zal het de winst moeten pakken bij E&O. Overigens treft Quintus in de resterende wedstrijden de complete top zes. Na E&O volgen nog wedstrijden tegen koploper Hurry Up, Tachos en Houten.

De reserves van Koornneef W&S/Quintus bewezen zichzelf een slechte dienst door de nederlaag tegen hekkensluiter AHV Achilles. De Apeldoornse ploeg nam de twee punten graag in ontvangst. In eerste instantie leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Heulse ploeg. In de Van der Voorthal had de thuisploeg steeds een licht voordeel in de score. Halverwege de eerste helft leidde Quintus met 7-4 en ruim tien minuten later was de marge vier treffers (11-7). In de laatste zes minuten voor de pauze kwam Achilles sterk terug en kwam het zelfs langszij: 11-11.

Na de pauze zette Achilles door en nam het brutaal de leiding en gaf dit niet meer af. Na ruim 45 minuten spelen was de tussenstand 16-14 voor de Apeldoorners. Deze marge werd langzaam uitgebouwd en Achilles won dik verdiend met 28-24 van Quintus, dat wel vierde blijft op de ranglijst. Remco Hagen werd topscorer met 9 treffers.