Archief

Weer illegalen aangetroffen bij ferry Hoek van Holland

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagavond 17 illegale vreemdelingen aangetroffen op de Stena Line van Hoek van Holland naar het Engelse Harwich. Daarnaast zijn er nog 2 illegalen aangetroffen op het terrein van de ferry die een vrachtwagen in wilden klimmen.

Een 40-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur is aangehouden voor mensensmokkel van de 17 vreemdelingen op de boot. De marechaussees ontdekten in de trailer van de chauffeur 16 Iraakse mannen in de leeftijd van 15 tot 32 jaar en een Syrische vrouw van 25.

De Marechaussee werd gewaarschuwd door Stena Line. Een speurhond getraind om menselijke geuren te herkennen sloeg aan bij een vrachtwagen die op de Ferry stond. Het schip lag klaar om af te reizen naar Harwich. De Marechaussee doet verder onderzoek naar deze zaak.

De 2 vreemdelingen die op het haventerrein stonden om in een vrachtwagen te springen betroffen een 17-jarige Irakees en een 20-jarige Syriër. De mannen zijn aangehouden. Nog geen twee maanden geleden werden er ook al illegalen gevonden in Hoek van Holland.