Archief

Bestuurder pick-up zou zijn uitgedaagd

Hebben de Lierse slachtoffers van het pick-updrama in Ouddorp zelf de bestuurder van de auto aangemoedigd om flink gas te geven? Dit wordt op last van de Rotterdamse rechtbank verder uitgezocht, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het ongeluk bij vakantiepark Porte Zélande kostte op 11 juli het leven van een 19-jarige Lierenaar en verwondde een 18-jarige kameraad. Zij werden midden in de nacht uit de open laadbak van een auto geslingerd. De twee maakten samen met de bestuurder, een nu 20-jarige Lierenaar, deel uit van een vriendengroep die in Ouddorp op vakantie was.

Na een avondje stappen gingen de drie rijden met de pick-uptruck, met het fatale gevolg voor een van hen. Er werden daarna allerlei tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Eén getuige verklaarde, dat de bestuurder was uitgedaagd. Daarbij zou de aanmoediger een hand op een klapraam van de cabine hebben gelegd. De rechter verlangt nu dat er onderzoek wordt gedaan naar eventuele vingerafdrukken op het raam van de cabine, zo meldt het Algemeen Dagblad.

De volgende zitting in deze zaak wordt op 8 maart komend jaar gehouden.

Categorieen:
De Lier Algemeen