Archief

Eis: 15 jaar cel voor verdachten moord Edward Mink

De officier van justitie heeft tegen alle drie verdachten van de moord op Edward Mink uit Den Hoorn een celstraf van 15 jaar geƫist. Dat meldt Omroep West. Het gaat om de 40-jarige vriendin van Mink, Linda van den B., en Hamed M. (25) en Rajesbrochen P. (41) uit Den Haag.

Hamed M. ontkende maandag in de rechtbank van Haarlem dat hij Mink op de avond van 20 maart 2014 heeft doodgeschoten. Het mogelijke motief - dat hij een relatie zou hebben met de vriendin van Mink - was volgens hem "volledige bullshit".

De politie sloot een moord in de relationele sfeer niet uit. Daarom staat ook Van den B. terecht, de toenmalige vriendin van Mink. Beiden houden al sinds de moord vol dat ze er niets mee te maken hebben. De rechter liet ze eerder ook al vrij in afwachting van de zitting, omdat het onderzoek zo lang duurde en er zo weinig bewijs lag.

Naast het tweetal staat ook Rajesbrochen P. terecht voor betrokkenheid bij de moord. Volgens diens advocaat is het echter niet duidelijk waarom. "De dagvaarding is heel erg vaag. Het kan gaan om leveren van een vluchtauto, van een wapen. Ik weet het niet", verklaarde de advocaat maandag.

Categorieen:
Algemeen