Archief

Oppositie wil extra raadsvergadering over A4

De oppositiepartijen in de gemeenteraad van Midden-Delfland, bestaande uit Mijn Partij, VVD en PvdA hebben burgemeester Rodenburg verzocht een extra raadsvergadering te houden. Onderwerp hiervan zijn de problemen rond het verdiepte gedeelte van de Verlengde A4 tussen Delft en Schiedam. De vergadering zou aanstaande dinsdag moeten worden gehouden.

Reden hiervoor is de beantwoording van wethouder Van Oord op vragen van Mijn Partij tijdens een commissievergadering afgelopen dinsdagavond. De fractie wilde meer duidelijkheid over de oplossing die Rijkswaterstaat in gedachte heeft om de gevolgen van het lek in de A4 te compenseren.

De wethouder kon daar niets over zeggen, omdat het college die informatie in vertrouwelijkheid heeft gegeven. Het zou in elk geval moeten gaan om een oplossing, waarbij Rijkswaterstaat het water dat weggepompt moet worden, ook weer terugbrengt in de grond, zei Van Oord eerder tegen WOS Media.

Of de vergadering ook daadwerkelijk wordt gehouden, is aan het college. Gevraagd is om een openbare bijeenkomst. "Maar mocht dit niet kunnen vanwege de opgelegde geheimhouding van Rijkswaterstaat, dan maar besloten", aldus PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong.