Archief

Patstelling rondom bouwplan Nolweg

De gemeenteraad van Westland en de wethouders Duijvestijn en Weverling blijven diepgaand verdeeld over de toekomst van een perceel grond aan de Nolweg in Maasdijk. Volgens de wethouders is er geen andere oplossing dan de vestiging van een bedrijfsgebouw, de gemeenteraad wil woningbouw of een 'groene' oplossing.

Het gaat om het perceel met als adres Honderdland 65, gelegen tussen Nolweg 8 en 10. Dat perceel heeft sinds oktober 2004 een bedrijfsbestemming. Omwonenden zijn fel gekant tegen de komst van een bedrijfspand, ook al heeft de gemeente op het punt van maatvoering een aantal tegemoetkomingen gedaan. De bewoners komen op voor het behoud van de uitstraling van één van de oudste openbare wegen van het Westland, "een karakteristiek woonlint in een tuinbouwgebied".

In de vergadering van de commissie Ruimte van 1 september bleek al dat een grote meerderheid van de fracties het voorstel om daar een bedrijfspand op te richten onwenselijk vindt. Afgelopen dinsdagavond bleek er in die opstelling nagenoeg niets gewijzigd, ondanks een uitvoerige schriftelijke beschouwing van beide wethouders.

Volgens D66-raadslid Van Ooijen is het "van de zotte" als er een bedrijfshal komt en GBW-woordvoerder Rijneveen kwam tot de conclusie dat het college "hier zijn eigen ellende heeft gecreëerd". Wethouder Duijvestijn toonde zich "verwonderd" over dergelijke uitlatingen. "Wij voeren uw besluiten uit", zei hij, daarbij doelend op diverse bestemmingsplannen die sinds 2004 door de gemeenteraad zijn vastgesteld.

Het nu aan de orde zijnde bestemmingsplan 'Bedrijventerrein Honderdland fase 1' komt op de agenda van de raadsvergadering van 15 december.

Categorieen:
Maasdijk Westland Algemeen