Archief

Nog niet overal trouwen in Westland

Het wordt per 1 januari nog niet mogelijk om overal in de gemeente Westland te trouwen. De gemeenteraad heeft het college van B en W woensdagavond in een commissievergadering eenstemmig teruggefloten.

Vrijwel alle fracties willen toch eisen aan locaties stellen, waaronder de veiligheid voor trouwambtenaren. Er werd ook veel onvrede uitgesproken over het feit dat het college in een persbericht op 20 november bekendmaakte, dat er vanaf 1 januari een vrije locatiekeuze zou worden ingevoerd.

De partijen in de gemeenteraad willen daarover eerst nog van gedachten wisselen met het college van B en W. Dit zal in elk geval nog niet gebeuren in de raadsvergadering van 15 december.

Verder zijn de fracties niet blij met een andere beoogde liberalisering: het toestaan dat het huwelijk of geregistreerd partnerschap wordt gesloten door iemand die door de aspirant-partners vrij kan worden uitgekozen (met als enige voorwaarde dat die persoon daartoe wordt beëdigd door de rechtbank). De regeling van dit aspect mag het college van B en W formeel op eigen houtje doen. Duidelijk werd evenwel, dat de gemeenteraad hier in brede kring bedenkingen bij heeft.

Categorieen:
Westland Algemeen