Archief

'Bewoners bij Bloemenlaan zijn overlast beu'

De gemeente Westland is gevraagd om werk te maken van de verkeersveiligheid op de Monsterseweg in 's-Gravenzande bij de inritten naar de Bloemenlaan en de Van Berckerodelaan. Dat verzoek is afkomstig van de fractie van Gemeentebelang Westland (GBW), die hierover is benaderd door enkele omwonenden.

In schriftelijke vragen stelt GBW, dat al enkele malen het verkeer op de Monsterseweg danig is gestremd door (te) grote vrachtwagens die die Bloemenlaan willen inrijden. Dit leidt tot een gevaarlijke situatie en meer dan eens is de politie ter plaatse geweest. Het heeft echter nog niet geleid tot een bevredigende oplossing. Ook zouden eigendommen van bewoners zijn beschadigd of werden deze door chauffeurs van de eigen grond van de bewoners verwijderd.

Verder maken bewoners melding van vele auto's van Oost-Europese arbeidskrachten en wandelaars die bij een kwekerij op de Bloemenlaan onderdak vinden. "Deze ondernemer mag arbeidskrachten huisvesten", aldus GBW, "maar het hoort dan wel te gaan om arbeidskrachten van de desbetreffende ondernemer en niet om arbeidskrachten van andere werkgevers/opdrachtgevers."

Volgens bewoners zou aan de gemeente voor beide kwesties gevraagd zijn om handhavend op te treden. GBW wil weten of dit klopt en of daar iets van terecht is gekomen. "Aangezien de spanningen tussen bewoners en ondernemer inmiddels hoog zijn opgelopen verzoek ik u deze vragen zo spoedig mogelijk te beantwoorden", aldus fractievoorzitter Remmert Keizer.