Archief

Aanhoudingen na vernielingen in Monster

In Monster zijn dinsdagavond twee mannen aangehouden na het plegen van vernielingen. Het gaat om een 25-jarige man uit Wateringen en een 28-jarige man uit Den Haag, die deel uitmaakten van een groep van vijf personen.

De politie kreeg kort na 20.00 uur de melding dat enkele mannen onder invloed van alcohol en schreeuwend vernielingen pleegden in het centrum. Voornamelijk één man gedroeg zich erg vervelend. Volgens getuigen werd er een vuilnisbak omver getrapt, een bloempot opgepakt en tegen een muur gegooid en werd er geprobeerd een bromfietser van zijn voertuig te trekken. Ook trok één van hen aan de schuifdeur van een winkel.

De groep van vijf personen splitste zich hierna. Twee liepen er richting de Acaciastraat, waar ze werden aangehouden wegens openbare dronkenschap en openlijke geweldpleging tegen goederen.

De twee bleken stevig te hebben gedronken, met drie tot bijna vier keer het toegestane maximum. De Hagenaar blies 850 ug/l en de man uit Wateringen 690 ug/l. De politie doet verder onderzoek naar de vernielingen.