Archief

Nog veel vragen rondom 'WestlandPas'

Binnen de gemeenteraad van Westland leven nog heel veel vragen met betrekking tot het plan om een 'WestlandPas' in te voeren. Dat kwam maandagavond duidelijk naar voren tijdens een raadsinformatiebijeenkomst.

Zo'n pas zou kortingsvoordelen moeten bieden voor alle Westlanders en tevens vooral ten goede moeten komen aan de sociale minima, onder meer door het zogeheten Kindpakket eraan te koppelen.

Door de gemeente zijn drie varianten onderzocht: aansluiting bij de Ooievaarspas (Den Haag), bij de Rotterdampas of een geheel eigen pas, waarvoor het concept door een initiatiefnemer is ontwikkeld.

Na het uitvoeren van tal van vergelijkingen zou de gemeente willen opteren voor de RotterdamPas in een lokaal jasje. De Ooievaarspas viel al snel af, omdat deze uitsluitend gericht is op de minima. Een geheel eigen WestlandPas kan er mogelijk pas komen na een Europese aanbesteding, tenzij andere partijen dan de gemeente voor de opstartfinanciering kunnen zorgdragen.

Het college zal nu eerst een concreet voorstel moeten uitwerken, waarbij in de Rotterdam-variant de invoering niet eerder dan in maart 2017 kan plaatsvinden, omdat aansluiting ingaande 2016 al niet meer mogelijk is.

Categorieen:
Westland Politiek