Archief

ISW wacht nieuw voorstel Lucas Onderwijs af

Bij Lucas Onderwijs, de koepelorganisatie waar de Westlandse scholengroep ISW onder valt, worden voorlopig nog geen knopen doorgehakt met betrekking tot de bestuurlijke reorganisatie. Volgende week ontvangen de medezeggenschapsraden van de aangesloten scholen een aangepast beslisdocument. Zij hebben tot 1 maart tijd om hun reactie te geven. Dat meldt de medezeggenschapsraad van ISW desgevraagd.

Er bestaat in de ISW-gelederen angst dat er te veel aansturing vanuit de Haagse hoofdzetel van de stichting zal ontstaan. Om medewerkers, ouders en verzorgers te informeren over het reorganisatieproces, werden op 7 oktober door de medezeggenschapsraad en het curatorium van ISW twee bijeenkomsten belegd bij ISW Hoogeland in Naaldwijk. Deze werden zeer druk bezocht.

De gezamenlijke Ouderraad van ISW is zeer uitgesproken. "Voor zover wij kunnen volgen, betaalt ISW per jaar ongeveer 900.000 euro aan de stichting Lucas Onderwijs. Wij vragen ons af wat onze kinderen daarvoor terug krijgen! Kan dat geld niet beter rechtstreeks aan onze kinderen besteed worden?", zo staat in een ingezonden brief.

Op een speciale website hebben ouders de mogelijkheid om hun stem te laten horen door het ondertekenen van een verklaring. Deze verklaring eindigt met de uitspraak: "Ik ben vóór het sterk verankeren van de zeggenschap over onderwijs en middelen in het Westland en ook vóór het toezicht daarop vanuit het Westland."