Archief

'Benny B. had goede band met zijn vader'

Dat Benny B. de hand zou hebben gehad in de dood van zijn 57-jarige vader uit Honselersdijk, is dinsdagochtend voor de Haagse rechtbank opnieuw tegengesproken door de advocaat van Benny. De twee, die samenwerkten in het transportbedrijf van vader Gerrit, hadden een heel goede band, betoogde raadsman mr. Groeneveld.

Benny (28) bracht zijn vader in augustus levensgevaarlijk gewond binnen in het ziekenhuis aan de Leyweg in Den Haag. Volgens het Openbaar Ministerie had hij hem met een voorwerp een klap op het hoofd gegeven en hem daarna naar het ziekenhuis gereden. Drie weken later overleed vader Gerrit daar.

In Honselersdijk doet het verhaal de ronde dat enkele mannen vader B. te grazen hadden genomen en dat zoon Benny te laat zou zijn gekomen om dit te verhinderen. Hoe het ook zij, op dinsdag 17 november zijn in deze zaak drie andere personen aangehouden, allen bekenden van Benny. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Honselersdijker en werden direct "onder volledige beperkingen geplaatst".

Naar verwachting zal het onderzoek nog maanden vergen, waardoor de zaak pas in het voorjaar inhoudelijk behandeld kan worden.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen