Archief

Extra ruimte voor Museum Rock Art

Omdat er geen zicht is op een nationaal museum voor de popmuziek, is Rock Art in Hoek van Holland bezig met groei in de eigen omgeving. "Wij krijgen hier elders in de Zekkenstraat uitbreiding door middel van een werkdepot met een oppervlakte van 500 vierkante meter", meldt initiatiefnemer Jaap Schut.

Het onderwerp popmuseum is voor de zoveelste keer in vijftien jaar in de actualiteit gekomen door de beantwoording van vragen vanuit de Haagse gemeenteraad. Het is diezelfde Jaap Schut die in al die jaren geijverd heeft voor een nationaal museum in Den Haag/Scheveningen.

"Het is inmiddels wel duidelijk, dat ze in Den Haag niet op een popmuseum zitten te wachten en eigenlijk geldt dat ook wel voor de gemeente Westland", aldus Schut. Hij is blij met de medewerking die hij van de gemeente Rotterdam heeft ondervonden bij de uitbreiding die hij nu vlakbij Rock Art kan realiseren. Doordat het archiveer- en uitzoekwerk naar het nieuwe depot kan worden verplaatst, verkrijgt hij meer expositieruimte in het huidige museum.