Archief

Van der Tak voorkomt leegloop gemeenteraad

Een groot deel van de gemeenteraad van Westland dreigde dinsdagavond op te stappen tijdens de toelichting op een motie door fractievoorzitter Peter Duijsens van Westland Verstandig. In zijn rol van raadsvoorzitter kon burgemeester Van der Tak de boel ternauwernood binnenboord houden.

Van der Tak schorste de vergadering en nam Duijsens even apart. Vervolgens kwam de voorman van Westland Verstandig met een verklaring, die eindigde met het intrekken van de motie. Maar de woorden die hij in de aanloop daarheen uitsprak, zetten opnieuw kwaad bloed bij meerdere fractievoorzitters.

De burgemeester kwam met het ordevoorstel om de vergadering te beƫindigen (het betrof overigens het laatste agendapunt). Het voorstel verkreeg instemming van alle fracties behalve Westland Verstandig. "Ik word helemaal monddood gemaakt", reageerde Duijsens.

De gewraakte motie had onder meer als strekking om de actie van het college van B en W om een publicatie te plaatsen in enkele huis-aan-huisbladen en op een website af te keuren. Die publicatie had als opschrift: 'Nieuw gemeentehuis Westland: de feiten' en omvatte onder meer felle kritiek op Westland Verstandig en haar voorman Duijsens. De door Westland Verstandig persoonlijk bekritiseerde wethouder Meijer liet weten, dat met de drie publicaties een totaalbedrag van "1.327 euro en nog wat" gemoeid was.

Categorieen:
Westland Politiek