Archief

College kiest voor tegenaanval op Westland Verstandig

Alweer een nieuw hoofdstuk aan het eindeloos lijkende verhaal over het nieuwe gemeentehuis van Westland. Met een paginagroot artikel in het huis-aan-huisblad Groot Westland (ook geplaatst inHet Hele Westland) en een ingezonden, betaald artikel op de websiteWestlanders.nu heeft het college van B en W woensdag de (tegen)aanval geopend op de fractie Westland Verstandig.

Het college bedient zich nu van hetzelfde wapen als waarmee Westland Verstandig de meningsvorming onder de burgers wil beïnvloeden: betaalde publiciteit in de media. Het opschrift van het B en W-artikel luidt: 'Nieuw gemeentehuis Westland: de feiten'.

De pagina bevat ook een persoonlijk verhaal van wethouder Bram Meijer, die het dossier 'Nieuw gemeentehuis' momenteel in zijn portefeuille heeft. Meijer stelt: "Onder aanvoering van fractievoorzitter Peter Duijsens is men voortdurend bezig zand in de raderen te strooien en verkeerde beelden neer te zetten. Meneer Duijsens weet waar deze trein naartoe gaat, de bestemming is bekend. Hij is als democratisch politicus zelfs bewust ingestapt. Maar nu trekt hij alleen om de haverklap aan de noodrem, met als enige effect dat hij alle andere reizigers hindert".

Volgens de wethouder wordt het college steeds opnieuw bestookt met insinuerende vragen waarvan het antwoord allang bekend is bij Westland Verstandig. "Tot nu toe hebben we netjes gereageerd op alle onzin die we over ons uitgestort hebben gekregen", aldus Meijer.

Peter Duijsens heeft aangekondigd, dat hij komende dinsdag tijdens de gemeenteraadsvergadering met wethouder Meijer in debat wil gaan over de publicatie.

Categorieen:
Westland Politiek