Archief

Zaterdagvoetbal: Westlandia en VELO wel, FC 's-Gravenzande niet

Topklasse

Excelsior Maassluis heeft voor de tweede keer punten overgehouden aan een bezoek aan de Bollenstreek. Na het gelijkspel tegen Katwijk wonnen de tricolores met 1-0 van FC Lisse en bleven hierdoor voor de vierde keer op rij ongeslagen. Excelsior Maassluis ontvangt volgende week RVVH dat gedeeld negende staat met RVVH.

Eerste klasse B

De laatste twee wedstrijden van de eerste periode hebben FC 's-Gravenzande niet gebracht wat het graag wilde, namelijk de eerste periode. In de laatste wedstrijd wist Vitesse Delft een gelijkspel op te halen op het Julianasportpark: 2-2. FC 's-Gravenzande zag uiteindelijk Zwaluwen'30 met de eerste prijs van het seizoen aan de haal gaan.

Tweede klasse C

Westlandia heeft zoals verwacht de eerste periodetitel in de wacht gesleept. De Naaldwijkse ploeg won de derby met Lyra nipt met 1-0. Jordy van Calsteren werd de matchwinner. Volgende week wacht de topper tegen nummer twee SVC'08. Lyra leed de vierde nederlaag en staat nu tiende op de ranglijst.

Sportclub Monster heeft een mooie overwinning behaald op nummer drie VDL, dat nu vijfde staat. In Maassluis won sportclub Monster met 2-1 en staat nu twaalfde op de ranglijst.

Hekkensluiter LKMD moest voor de vijfde keer haar meerdere erkennen in een tegenstander. In Leidschendam won SEV na een boeiend duel met 3-2. HVC'10 won na twee nederlagen op rij voor de derde keer. In Leiden won de Hoekse club met 2-1 van UVS, dat al vijf wedstrijden niet verloren had.

Derde klasse B

Het is Honselersdijk niet gelukt om de eerste periode te winnen. Koploper Te Werve maakte geen fout tegen GDA en won met 4-1. Honselersdijk won de uitwedstrijd bij DUNO met 3-2 en blijft de koploper achtervolgen met één punt achterstand.

Naaldwijk begroette eindelijk weer eens een grote overwinning. Op sportpark De Hoge Bomen won de thuisploeg met 4-0 van Semper Altius. Naaldwijk is terug te vinden op plaats zeven.

De streekderby tussen MVV'27 en Verburch is gewonnen door hekkensluiter MVV'27. Op sportpark De Commandeur won de thuisploeg ruimschoots met 3-1 van de promovendus. MVV'27 en Verburch staan nu met DUNO en Houtwijk op een gedeelde elfde plaats.

Maasdijk blameerde zich tegen gedeeld hekkensluiter Houtwijk. Aan de Lange Kruisweg won Houtwijk met 2-1. Maasdijk blijft wel vierde op de ranglijst.

Vierde klasse B

VELO heeft zoals verwacht de eerste periode in de wacht gesleept. De wedstrijd tegen Erasmus werd met 5-0 gewonnen. Duindorp blijft in de achtervolging met drie punten achterstand.

Vierde klasse E

Schipluiden heeft het eerste puntenverlies geleden. In de topper tegen FC Maense, dat tweede stond en blijft, kwamen beide ploegen niet verder dan een 3-3 gelijkspel. De voorsprong van koploper Schipluiden bedraagt vijf punten.

MSV'71 en Quintus moesten in Vlaardingen diep buigen voor hun tegenstanders. MSV'71 verloor, mede door twee rode kaarten, met 7-0 van CION. DVO'32 versloeg Quintus met 6-1. MSV'71 incasseerde de vijfde nederlaag en is terug te vinden op plaats tien. Quintus staat negende.