Zaalhandbal dames: winst Quintus, verlies Verburch en Westlandia

Virto/Quintus heeft de revelatie van het seizoen Vlug en Lenig een grote nederlaag bezorgd. In de Van der Voorthal heerste de Heulse ploeg vanaf het begin en gaf het de opponent geen kans. Vlug en Lenig had afgelopen donderdag koploper VOC verrast door in de laatste seconde een 27-27 gelijkspel te pakken.

In de eerste fase van de wedstrijd ging het gelijk op. Na ruim 10 minuten spelen was de tussenstand 5-4 in het voordeel van Quintus. Daarna liep de Heulse ploeg uit naar een marge van zes doelpunten (12-6) mede door een goede defensie. In de laatste tien minuten voor de pauze werd het gaatje nog groter. De ruststand was 20-7.

Na de pauze liep Quintus snel uit naar een marge van zestien doelpunten. Na 40 minuten spelen was de tussenstand 26-10. Vlug en Lenig kwam in het laatste kwartier terug tot van negen treffers. Dit kwam door concentratieverlies bij de thuisploeg. Uiteindelijk win de Heulse ploeg met 33-25.maar verder liet Quintus het niet komen. De Heulse ploeg won met 33-25 en is nu naast Vlug en Lenig op de ranglijst gekomen. Beide ploegen staan gedeeld tweede met Dalfsen, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld. Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen Handbal Venlo.

Verburch en KVIK/E&A hebben een mooie wedstrijd gespeeld in sporthal Rijkerswoerd in Arnhem. Voor beide ploegen was het een vier punten wedstrijd. Bij winst zou Verburch langszij komen op de ranglijst en bij verlies zou de achterstand op E&A oplopen naar vier punten De wedstrijd tussen beide ploegen ging gelijk op. E&A was wel steeds iets beter in de afronding en dat leidde tot een 12-10 voorsprong bij rust voor de Arnhemse fusieploeg. Na de pauze deed Verburch er alles aan om een goed resultaat te behalen, echter E&A wist de marge intact te houden en won met 27-25. Volgende week ontvang Verburch in de Jan van der Valkhal het Brabantse Dongen.

WPK/Westlandia speelde in sporthal Oosterpoort in Zoetermeer de topper tegen Gemini. Bij winst zou Westlandia over de nummer twee van de ranglijst heen gaan. Gemini bleek te sterk voor de Naaldwijkse ploeg en boekte hiermee de vierde overwinning op rij. De ruststand was 14-10 in het voordeel van Gemini. Deze marge was ook terug te vinden in de eindstand. Gemini won met 28-24. Volgende week speelt Westlandia thuis tegen het reserveteam van Hellas.