Archief

Wegen Waterings bedrijventerrein worden verbreed

Het bedrijventerrein Wateringveldsche Polder wordt de komende maanden opnieuw ingericht. De wegvakken van de De Lierseweg, Westlandseweg, Monsterseweg, Maaslandseweg en de rotonde Dorpskade-Vlasser zullen worden aangepast.

Door verbreding van de wegen kan vrachtverkeer het bedrijventerrein en de inritten veiliger en gemakkelijker in- en uitrijden en ontstaat er een beter overzicht op de weg. De werkzaamheden duren tot maart 2016.

Vrijdag verrichtte de Westlandse wethouder Meijer de starthandeling voor de herinrichting. Hij stak samen met het bestuur van Stichting Ondernemersfonds Bedrijvenvereniging Wateringveldsche Polder (ook wel de BIZ genoemd) en de VVE Zwethove een schop in de grond op de kruising van de De Lierseweg en de Westlandseweg.

De bedrijventerreinen Wateringse Veld, Zwethove en WBC zijn eind jaren negentig ontwikkeld en daarmee betrekkelijk nieuw. Het zijn gemengde terreinen welke al min of meer als één regionaal terrein functioneerden. Om deze reden is in 2008 besloten de drie terreinen gezamenlijk te laten optrekken middels een gezamenlijke bedrijvenvereniging.